over domusica

“betaalbare huisvesting voor cultureel zwolle”

Domusica

OVER DOMUSICA

Op zoek naar betaalbare oefenruimte sloegen een aantal muziekverenigingen in de jaren negentig de handen in elkaar en kochten een voormalig schoolgebouw aan van de gemeente Zwolle. Een divers palet aan culturele verenigingen ging hierna gebruik maken van het pand aan de Radewijnsstraat 10 en al gauw werd Domusica het eerste cultuurhuis van Zwolle genoemd.

 

In de loop van de jaren werd het gebouw geleidelijk omgevormd tot een centrum voor muziek, zang, dans en cultuur. Er werden aanpassingen gedaan om de akoestiek te verbeteren en investeringen in speciale verlichting en apparatuur. Inmiddels zijn er acht zalen van verschillende grootte en karakter in gebruik. Ook is er ruimte voor een aantal religieuze instellingen, die met name op zondag gebruik maken van het pand.

 

Het bijzondere aan Domusica is dat het gedragen wordt door vrijwilligers. Zij zijn gedreven door de liefde voor cultuur in staat geweest om een karakteristiek en laagdrempelig concept neer te zetten. Zo konden ook de kosten voor de gebruikers van het pand laag blijven. Inmiddels is Domusica aangekomen in een volgende fase van haar ontwikkeling en wordt er aandacht besteed aan de faciliteiten voor de gebruikers en de uitstraling. Anno 2020 is het ook tijd voor een nieuw logo en een nieuwe website.